Klockan ringer 05:40. Dags för en av årets längsta och roligaste dagar, expon för Göteborgsvarvet!


Snabbtåget avgick 06:42 från knutpunkten och arbetsdagen börjar med datorn på snabbtåget mot Göteborg. Framför oss har vi 12 timmars stående expoarbete på varvetmässan tillsammans med gänget på New Balance. En av årets bästa dagar i form av att: 1. jag får prata med en massa andra löpare om tävling och skor. 2. Vi får komma ut och visa upp Helsingborg Marathon på mässan för världens största halvmara. Riktigt roligt! Men det är också en lång dag… tolv timmar stående sätter dina spår och benen är rätt mosiga i slutet av dagen.

Vi kommer fram på stationen 08:20 och beger oss direkt bort till mässan. Vi möts upp av världens bästa säljare och tillika urgöteborgaren Fredrik på New Balance. Efter att ha hjälpt till med det sista i montern drar dagen igång. Redan efter en kvart tar jag dagens bästa beslut och sticker bort och köper kompressionsskydd för vaderna. Förra året var benen sönderslagna efter två dagar på expon så i år tänkte jag vara proaktiv. Jag gick helt sonika in i montern och sa “jag ska stå upp i 20 timmar på två dagar och sen springa varvet. Vad behöver jag?”. Resultat på bilden nedan!


Under dagen träffar vi på hur mycket männniskor som helst. Både taggade löpare, vänner och några kändisar. Lovisa Lindh droppar förbi montern, Mustafa Mohammed morsar, vi käkar lunch med Anders Szalkai och Micke Ekvall passerar oss. Jag snackar med en kille i montern som ska springa på lördag och ger lite tips och vi snackar uppladdning. Jag råkar se hans nummerlapp – 133. Jag frågar då nyfiket vad han siktar på. “Under 1:09” svarar han. Jag ber honom då bortse från alla mina tips!


På eftermiddagen håller jag mitt första föredrag direkt efter Anders som ger sina bästa tips inför varvet (en tävling han blivit bästa svensk i). Jag öppnar skämtsamt med att det är som att gå upp efter Bruce Springsteen med en söndrig gitarr i näven. För precis så är det! Som okänd direkt efter en legend. Men det går bra och är trots allt en del folk på plats. När klockan slår 21:00 packar vi ihop och rullar, efter ett hett tips, bort till The flying Barrel. Två dubbla burgare och en öl medan man väntar. The reward!
I skrivande stund sitter jag med benen i högläge, fortsatt i kompressionsskydd, och ska strax stänga fabriken för idag. Vi har vänligt nog fått låna svärfars lägenhet med utsikt över Avenyn och “the blue line”. Imorgon väntar 6 km morgonjogg i gott sällskap och expoarbete 10-18 innan det blir middag med adepten och grannen Phil. Ser fram emot ännu en grym dag i löpningens tecken! 

/ Simon