Alla människor har olika bagage. Olika erfarenheter och olika livshistorier. Här är lite om mig och mitt bagage i kortform!

OM MIG

Namn: Simon Wikstrand

Född: 1 april 1986

Familj: Fru Lisa, sönerna Elliot och Leo, och hunden Sixten.

Bor: Helsingborg

Sysselsättning: Driver Helsingborg Marathon

Bästa löparminne: Köpenhamn Marathon 2014 och SM-Milen 2015 när jag krossade drömgränserna på maraton samt milen. Oslagbar känsla.

Favoritsträcka att springa: 3.000m inomhusbana på vintern, 10km ute resten av året.

Personliga rekord: Se sektionen ”Personliga rekord”

Varför jag springer: För att jag älskar det, varje meter, varje dag

 

I BAGAGET

1986 – Föddes på Lunds Lasarett. Son till

1991 – Familjen flyttar till USA, California närmare bestämt.

1993 – Familjen flyttar hem till Sverige och bosätter sig i Laröd

2002 – Jag träffar min blivande fru Lisa i trappan på Nicolaiskolan andra dagen i gymnasiet.

2010 – Jag antar en utmaning om att springa Broloppet. Utan att veta om att det var ett halvmaraton. Jag överlever med bravur och gör mitt första motionslopp. Jag får blodad tand. Två veckor senare ger jag helt sonika upp löpningen och köper årskort till HIF istället.

2011 –  Jag och min sambo ska gifta oss och jag inser jag gått upp närmre 10 kilo från sena ungdomsåren och börjar träna inför bröllopet. Jag rasar 12 kilo i vikt och hittar till sist löpningen.

2012 – Jag blir uppsagd från mitt drömjobb som inköpare i Malmö när hela kontoret för Norden flyttas utomlands.  Samma år föds min första son Elliot.

2013 – Jag och min svåger offentliggör planerna om att starta ett maraton i Helsingborg. Senare under året går detta passionsprojekt så pass bra att jag säger upp mig från mitt jobb som marknadskoordinator och börjar jobba heltid med Helsingborg Marathon.

2014  – Helsingborg Marathon har sin premiärupplaga och blir direkt Sveriges andra största maraton efter Stockholm. Dessförinnan har jag i maj månad sprungit Köpenhamn Marathon på 2:53 och känslan av att klara vad som helst föds. Senare på hösten springer jag och Elliot vårt första lopp tillsammans. Jag sliter med löpvagnen en varm sommardag i Landskrona och passerar mållinjen på 39:58. Jag lovar mig själv att aldrig springa en tävling med löpvagn igen.

2015 – Jag springer på våren min första mil (SM-milen) under 35 minuter och spränger mentala och fysiska barriärer. En månad tidigare har jag sprungit ett milslopp med Elliot i vagnen (igen), denna gången på 38:41. Två dagar senare kommer min andra son till världen, Leo. Jag börjar blogga kontinuerligt med en fast bloggplats hos springlfa.se.

2016 – Jag flyttar över till min egen bloggportal hanmedskor.se och lusten att skriva har aldrig varit större. Jag springer än en gång ett milslopp med löpvagn, denna gången med Leo som passagerare. Han sover sig igenom halva loppet och vi passerar mållinjen på 36:57. Senare på hösten utnämns Helsingborg Marathon av Marknadsföringen i Helsingborgsregionen till Årets evenemang i Nordvästra Skåne. Samtidigt blir jag officiellt ambassadör för New Balance i Sverige och sist ut på året bestämmer jag mig att ta tag i en livslång dröm, att skriva en bok om löpning och att balansera det med karriär och livet som småbarnsförälder.

2017 – Mycket händer på privat front och jag är med i Petra Månströms maratonpodden och pratar om att springa med löpvagn. Samtidigt börjar jag hålla egna föredrag, bland annat på Göteborgsvarvets expo, kopplat till det pågående arbetet med “En liten bok om löpning”.  Jag startar då mitt andra företag, mitt första helt egna. Och till sist öppnar jag upp dörrarna till denna webbsida.