Tredje veckan avverkad i löpningens tjänst och satsningen att bli snabbare än någonsin. Två milstolpar nåddes under denna veckan och jag känner i kroppen att det börjar hända saker. Kroppen har börjat anpassa sig till den höga mängden men jag har också börjar göra bra resultat på kvalitetspassen, trots många mil i benen. Den första milstolpen är att jag sprang min snabbaste tävlingsmil på runt ett år, den andra är ett distanspass som jag skriver om längre ner. Detta distanspass ledde sedan upp till ett av mina bästa kvalitetspass någonsin. Men det får ni läsa om i nästa vecka… Imorgon är det dags för tävling, 1500 meter på heden. Fram med spikskorna med andra ord! Ska bli riktigt “roligt” men har inte den blekaste aningen om hur formen är på den distansen. Vi får se imorgon!

Träningsveckan (ca 135 km)

Fredag 9/6 (0 km)

Öppnade veckan med en vilodag. Hade en del att göra på jobbet så blev ingen lunchlöpning och fick inte ihop något resten av dagen heller. Men med en tävling på lördagen kändes det bra med en extra dags vila inför race!

Man känner sig alltid smutsig när man skippar lunchlöpning när de andra ger sig ut…

 

Lördag 10/6  (16 km)

Tävling och Malmöloppet! Slutade väldigt bra med 35:58 och en 10:e plats totalt. Läs hela race report här.  Var iväg en halvdag och sen firade vi Fredriks första millopp (och sub 40!) på kvällen med familjerna.

Fokuserad mot slutet av loppet!

Två som persade på loppet! Fotot taget av bästa pepparen Jeanette

Söndag 11/6 (16 km)

Kvällsdistans med Fredrik. Fullt ös med närmre sex timmars trädgårdsarbete under dagen så vi stack ut sen när Lisa nattade barnen. (80 min, 16,1 km 4:51/km)

Måndag 12/6 (25,3 km)

FM – Lunchlöpning med Erik och Agnes, snack om lördagens lopp, om träning och mål framåt. (67 min, 14,2 km 4:44/km)

EM –Företagsträning med HSB i Ramlösaparken. Cyklade hem och sprang sedan bort till Brunnsparken och rekade passet. Sen coachning av passet och tillbaka hem. Hemma ca strax innan 18:00. (60 min 11km)

Ramlösa brunnspark bjuder på fin löpning!

 

Tisdag 6/6 (22 km)

FM – Transportlöpning till jobbet efter att ha lämnat barnen på förskolan. (25 min, 5 km 4:57/km)

EM – Hade en privatcoachning vid 16:00 så sprang bort till Pålsjö och rekade en stund innan och sprang sedan hem efter passet. Hemma runt 17:20. Kom hem till amerikanska pannkakor! (90 min, 17 km 5:12/km)

Mumma!

Onsdag  7/6 (24,5 km)

FM – Lunchpass med kvalité i form av Eriks hemma komponerade pass, inspirerat av Anders Szalkai. 200-1200-200-1200-200-1200-200-1200-200 med en minuts vila mellan varje. Tanken var strax under milfart på 1200 och snabbt men inte max på 200 m. Vi hade runt 10-14 meters sekundvind och valde att köra på strandpromenaden. Körde första halvan i motvind så att vi skulle få sista två 1200 i medvind tillbaka. Kändes som att springa in i en mur! Men det gick väldigt bra och kroppen har snabbt anpassat sig till den höga mängden. Jag gjorde 1200-ingarna med 3:30/km i snitt i motvinden och 3:18/km i snitt i medvinden. (60 min 12,6 km)

EM – Företagsträning med Everfresh på Långeberga. Cyklade hem och sprang sedan ut till träningen och tillbaka igen. Hemma runt 17:45 (60 min, 12 km 4:45/km)

Lyxigt att ha egen coach och fotograf i form av Erik med sig på detta passet!

 

Torsdag  8/6 (31  km)

FM – Var tjänstledig denna dagen och jobbade med lite egna grejer. Dagen började med et föredrag ute i Kvistofta för ett gäng chefer från Systembolaget. Jag fick hjälp av Andreas P som tog min väska och skjutsade mig ut så att jag kunde springa hem. 20 kilometer i nästintill vindstilla miljö med solen rakt i nacken. Magiskt! Sprang ner till havet och sedan längs havet hela vägen hem. (90 min, 20 km 4:32/km)

EM – När Lisa nattade barnen (jag hade nattat två kvällar i rad för att få till kvällspasset idag) så hade jag “löpande bokmöte” med Magnus R som hjälper mig med denna. Innan dess hade vi ätit middag på Pitcher’s med kidsen och Lillo. Jag och Magnus sprang 11 km och detta var första passet jag kände ett riktigt “genombrott”. 4:43 / km och en medelpuls på 127. Jag pratade helt obehindrat i tempot och det kändes riktigt bra. Dagen efter gör jag ett av mina livs snabbaste och bästa pass. Men mer om det nästa vecka… (50 min, 11 km 4:43/km)

Föredrag om livet och karriär för ett antal chefer inom systembolaget

 

Jag har riktigt lusigt lokalsinne. Då gäller det att följa skyltarna!

Hemma!

 

ÖVERLAG VECKA 3

Hann inte klippa riktigt hela häcken….

Hela “färgfemman” på pulszonerna under kvalitetspasset på lunchen

Hann med att lansera “Inspiratörerna” också däremellan! Varje fredag kommer en ny kortintervju. Don’t miss!

En fantastisk löparvecka utan några större problem. Mycket mängd och många pass men kroppen börjar anpassa sig. Även denna vecka egentligen inga problem att få ihop det. Nästa vecka blir lite lugnare distansmässigt sen kommer utmaningen veckan efter när jag går på semester. Kommer jag kunna hålla det? Vi får se.

Höjdpunkt – Distanspasset med Magnus på torsdagen och Malmöloppet. Distanspasset p.g.a att jag känner att det börjar hända saker i kroppen gällande tempo och flås. Malmöloppet av uppenbara skäl, första steget mot mitt livs form!

Lågpunkt – Tisdagen. Första dagen jag faktiskt känt mig lite sliten sedan jag drog igång för tre veckor sedan. Men det la sig faktiskt snabbt igen, tack och lov!

/ Han som satsar